Ingyen tanfolyam

Adja meg nevét és e-mail címét és máris Öné lehet Ragasztástechnika 1x1 ingyenes tanfolyamunk.


HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

RallyFans.hu-02007kiemelt

A Marton Zoltán - Tőke Tamás és a Bognár Gergely - Karizs Péter párosok beszámolója a hétvégi MARB futamról.

 

Bognár Gergely – Karizs Péter (Suzuki Swift GTi)

Már nagyon vártuk a Bányásznapi Oroszlány Rallyt. A pályabejárás és az itiner írás jól sikerült és igazán hangulatos volt a főutcán zajló rajtceremónia is. Sajnos a 3. gyorson egy gumis kitérőt elhibáztunk és az árokba csúsztunk ezért 10 másodperccel rosszabb időt futottunk. Ezúton köszönjük az ott tartózkodó nézőknek, hogy kitettek az útra és folytatni tudtuk a versenyt. Nagyon élveztük a versenyt, mindkét irányból tetszett a pálya de sajnos sok volt a lassító. A front 2WD kategóriában és a 3-as kategóriában a 3. helyet sikerült megszereznünk, abszolútban pedig tizedikek lettünk. Gratulálunk a többi célba érőnek is! Köszönjük a támogatóinknak a bizalmat! Attalus Security, Automata Discont Benzinkút Győr, E-Kart Ring, Nyergesi Fivérek kft., Marcus Security, Murafém, Reményi Károly Egyéni vállalkozó,Tempolux Busz kft.

RallyFans.hu-01801

Marton Zoltán – Tőke Tamás (Renault Clio Sport)

Nagyon készültünk az Oroszlány Rallyra, hiszen eddig sikeres év áll mögöttünk és szerettük volna tovább gyarapítani pontjaink számát. Az autót felkészítettük és gumival is készültünk a meleg időjárásra, hiszen tudtuk, hogy erre a versenyre sok versenyző fog érkezni és csak jó technikával és jó mozgással lehet eredményt elérni.

A szombati nap gyorsan eltelt, majd vasárnap hajnalok-hajnalán megkezdtük a tényleges versenynapot. Sajnos az első gyorsasági szakaszon beütött a gikszer. Egy féktávot nem sikerült abszolválni és „elütöttünk egy domboldalt” viszonylag nagy sebességgel… Nagy szerencsénkre az autó épségben megúszta, de kaptunk egy durrdefektet elöl, egy lassú defektet pedig hátul. Valahogy ledöcögtünk a célba, de egy perc hátrányt szedtünk össze, amit tudtunk, hogy ledolgozhatatlan hátrány lesz… Sajnos a célban két kereket is kellett cserélnünk, ami szabálytalan (mert nem volt nálunk annyi) de enélkül még most is ott állnánk. Meg is kaptuk érte a büntinket. Szerencsére vajszívű volt a verseny vezetése, így csak +10 mp terhelte a számlánkat.

A többi gyorsasági szakaszt rendben teljesítettük. Összesen egy érdekes esemény volt még, amikor a szemétlerakóként is funkcionáló kitérőben elütöttünk egy pokrócnak, vagy zsáknak látszó tárgyat a 3. gyorson, ami az út közepén pihengetett. Ez kissé hátrébb helyezte a hűtőrácsot az autó orrán, de maradandó kárt nem okozott. Sajnos a mezőny elejével nem tudtuk felvenni a versenyt, így végül a kategória 5., abszolút 17. és az FN3 1. helyét sikerült begyűjtenünk.

A verseny jó volt, rendben pörögtek az események, így összességében sikeres és kellemes napot töltöttünk Oroszlányban.

A hangulatot némileg beárnyékolta, hogy a szervizparkban néhányan rosszindulatú pletykák terjesztésével és a versenyzőtársak technikáinak elemzésével múlatták az idejüket. Azt hiszem mindenkinek jót tenne, ha ezeken a hétvégéken mindenki a versenyzésre koncentrálna, ha pedig hibát vél felfedezni, azt konkrétan, óvás keretében tenné szóvá… Persze nagy segítség lenne ebben az is, ha az MNASZ illetékesei 5 oldalnál terjedelmesebben és a fogalmakat definiálva írnák le az Amatőr Rallyversenyek szabályait, amivel elkerülhetnénk a találgatásokat és veszekedéseket a jövőbeli versenyeken…

Ennek ellenére jó volt a hét vége. Gratulálunk a célba érkezőknek és köszönjük a szervizcsapat munkáját valamint a szponzorok támogatását!

Lájkold a csapatot Facebookon!

A csapat szponzorai:

www.munkaruhazat.hu

www.hajtastechnikabolt.hu

SIS, AVIA, Euro-lock, PCE