Ingyen tanfolyam

Adja meg nevét és e-mail címét és máris Öné lehet Ragasztástechnika 1x1 ingyenes tanfolyamunk.


HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Ebben a bejegyzésben arról írunk, hogy a legjobb ragasztási, kötési, tömítési eredményt hogyan lehet az anaerob termékek használatánál elérni.

Felület előkészítés

A legfontosabb feltétele annak, hogy egy kötés tökéletes minőségűés tartós legyen, az az, hogy a felületet meg kell tisztítani. A fémtiszta felületen lehet a legjobb tapadóerőt elérni. Ezt a felületet mechanikai vagy kémiai előkészítéssel érjük el. A legtöbb esetben elég, ha EURO-LOCK® LOS 2000 Speciális – szóró tisztítóval, mely eltávolítjuk a szennyeződést, pl. zsírt, olajt, port.

A gyakorlatban kiderült, hogy az EUROLOCK®-anaerob termékeket szennyezett felületen is használhatjuk. Viszont minél tisztább a felület annál jobb és tartósabb hatást érünk el.

Bővebben: Anaerob termékek használata

Ezzel a három szóval lehet legjobban jellemezni a pillanatragasztókat.

A pillanatragasztók főleg fémek, műanyagok, rugalmas anyagok, fa, kerámia, bőr és parafa valamint pórusos anyagok ragasztásához használhatjuk. Magas mechanikai szilárdságúak, minőségüket hosszú ideig megőrzik, hőingadozással ill. vegyi anyagokkal szemben jól ellenállnak valamint jó tapadást biztosítanak számos felületen. Nagyon jó húzó- és nyíró szilárdsággal rendelkeznek. A ragasztás helye szinte láthatatlan, a felületek tiszták maradnak. Ciánakrilátokat főleg apróbb darabok ragasztásához használjuk ill. minden olyan esetben, amikor különösen fontos, hogy rövid időalatt kössön meg a ragasztóanyag.

Bővebben: Egyszerű, gyors, biztos!