Ingyen tanfolyam

Adja meg nevét és e-mail címét és máris Öné lehet Ragasztástechnika 1x1 ingyenes tanfolyamunk.


HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Az EURO-LOCK® Anaerob ragasztóanyagok egykomponensű, oldószermentes, reakciós ragasztók, a levegő oxigénjének kizárása alatt és egyidejűleg a fém katalitikus befolyásával, egy nagy molekuláris térhálós anyaggá keményednek ki. Közben a felületi érdességben megkapaszkodnak.

 

EURO-LOCK®-anaerob termékek gátolják a korróziót, és egy alakzáró ütés és rezgésszilád kötést képeznek, amely minden általános mechanikus kötést messze túlél. EURO-LOCK®-anaerob termékek egy nagyszabású kutatás és fejlesztés eredménye. A gyakorlatnak megfelelőhasználati technikák a különbözőragasztóanyagok kombinációja a szilárdság és kikeményedési idő, viszkozitás, és a felhasználási hőmérséklet.

Az igényeknek megfelelően használjuk a ragasztóanyagokat:
a csavarok biztosításához és tömítéséhez
● felületek és csövek tömítéséhez

EURO-LOCK®-anaerob termékek egyszerűek, biztosak, takarékosak, és gyorsan felhasználhatóak. A kézi szilárdság szobahőmérsékleten terméktől függően pár perc alatt bekövetkezik. A végleges szilárdságot pár óra alatt eléri. Az anaerob termékek egykomponensűek. Általuk a szerelési idő lerövidül, és a termelési költség csökken.

Az anaerob ragasztókat közvetlenül a menetre visszük fel, és a szerelés után a levegőzárás és a fém kapcsolat alatt egy sűrű elasztikus műanyaggá keményedik ki. Mivel a ragasztó az egész szabad területet kitölti a menetek között, bekövetkezik egy terhelési megoszlás az egész meneten, és megakadályoz minden mozgást. Az EURO-LOCK®-anaerob termékek megbízhatóan biztosítanak és tömítenek.

Különböző termékek közül választhatunk:
alacsony szilárdság =könnyen szétszedhető
közepes szilárdság =melegítéssel oldható kötést ad
magas szilárdság = nem szedhetőszét, csak mechanikusan

Kikeményedés

EURO-LOCK®-anaerob termékek folyékonyak maradnak, ameddig oxigénnel érintkeznek. Akkor keményedik ki, ha a fémmel kapcsolatba lép és a levegőmár nem jut be. A felesleges felvitt mennyiséget le kell törölni. A kikeményedési sebesség szabályozható, nyersanyagtól és terméktípustól függően. Megkülönböztetünk aktív és passzív anyagot.

Aktív anyagok: réz, rézötvözet, sárgaréz, szerkezeti acél, ötvözetlen öntet, szén-acél keményítetlen állapotban
Passzív anyagok: erősen ötvözött acél, króm-nikkelacél, aluminium (nem frissen megmunkált), galvanikus felületek (cinkezett, krómozott), Műanyag Kerámia

EURO-LOCK®-anaerob termékek felhasználási területei:

 • Gép- és ipari berendezések gyártása
  Fém- és szerszámgyártás
  Pumpa- és motorgyártás
  Hajtóműgyártás
  Hidraulika- és pneumatika területén
  Csővezetékgyártás
  Gépjárműgyártás
  Hajó- és repülőgép ipar
  Villamos- és Elektronikai iparban
  Finommechanika-, Optika-, és Óraiparban
  valamint számos szerelő és karbantartási területen.