Ingyen tanfolyam

Adja meg nevét és e-mail címét és máris Öné lehet Ragasztástechnika 1x1 ingyenes tanfolyamunk.


HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Ezzel a három szóval lehet legjobban jellemezni a pillanatragasztókat.

A pillanatragasztók főleg fémek, műanyagok, rugalmas anyagok, fa, kerámia, bőr és parafa valamint pórusos anyagok ragasztásához használhatjuk. Magas mechanikai szilárdságúak, minőségüket hosszú ideig megőrzik, hőingadozással ill. vegyi anyagokkal szemben jól ellenállnak valamint jó tapadást biztosítanak számos felületen. Nagyon jó húzó- és nyíró szilárdsággal rendelkeznek. A ragasztás helye szinte láthatatlan, a felületek tiszták maradnak. Ciánakrilátokat főleg apróbb darabok ragasztásához használjuk ill. minden olyan esetben, amikor különösen fontos, hogy rövid időalatt kössön meg a ragasztóanyag.

A pillanatragasztók oldóanyag mentes, gyorsan kötő egykomponensű ragasztóanyagok (reakciós ragasztók) amelyek a levegőben levő oxigén, valamint a levegőpáratartalma (40-70%) együttes hatására keményedik ki. Végleges szilárdságukat nagyon rövid idő alatt elérik így az eredmény pillanatok alatt látható. Felhasználástól függően széles termékcsaládból válogathat. Vegyi összetételűek, Ethyl- ill. Methhylészter alapú termékeket különböztetünk meg. A Methylészter alapú termékek főleg a fém tárgyak ragasztásánál váltak be a gyakorlatban. Az Ethyl terméket pedig főleg a gumi- és műanyag tárgyak ragasztásához használják.

A ragasztáshoz a pillanatragasztókból kevés mennyiség is elég így különösen gazdaságosak. Egy csepp kb. 4-6 cm² felület ragasztásához elegendő. A megfelelőtapadás eléréséhez a ragasztási felületnek tisztának kell lennie. Alapvető, hogy a valamennyi ragasztási felületet tisztítsunk meg olajtól, zsírtól, és egyéb szennyeződéstől, erre a célra használjunk LOS 2000 Speciális ragasztás előtti tisztítót. A pillanatragasztók hasadék kitöltőképessége korlátozott (max. 0,25mm) így a ragasztási felületnek pontosan illeszkedniük kell egymáshoz.

A pillanatragasztókat az üvegből vagy az adagolószerkezet segítségével cseppenként kell a felületre felhordani. Ezután a ragasztani kívánt felületeket illesszük össze, miközben enyhe nyomást gyakorolunk rájuk. A ragasztóanyag polymerizációja pár másodperc után megindul, majd a munkadarabok azonnal tovább feldolgozhatóak. Amennyiben a környezeti feltételek nem optimálisak, a ragasztás minőségének javításához használjon megfelelő Euro-Lock aktivátort és/vagy primert!

Az EURO-LOCK®-Ciánakrilat ragasztóanyag főbb felhasználási területei: gépgyártás, fémfeldolgozás, gumiipar, bútorgyártás, műanyag feldolgozás, gépkocsigyártás, világítás technika és villamos ipar.